אורודינמיקה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/07/2012 | 17:30 | מאת: רון

שלום, הופניתי לבדיקת אורודינמיקה + flow study. עברתי בעבר בדיקת VCUG (שכשלה. לא הצלחתי להטיל שתן בעת שהקטטר היה בתוכי) ובדיקת ציטוסקופיה, אחת לאחר השניה באותו היום, ללא טשטוש/הרדמה. מרוב הכאבים והגירוי לא הצלחתי להטיל שתן גם לאחר סיום הבדיקות ולכן אושפזתי ליומיים בבית החולים בו התבצעו הבדיקות. שאלותיי הן (בקשר לאורודינמיקה): 1. האם ניתן לבקש טשטוש במהלך ביצוע בדיקה זו? 2. האם אני אדרש להטיל שתן במהלך הבדיקה, כאשר הקטטר בתוכי? או רק לאחר שמסירים את הקטטר? 3. במידה ונדרש להטיל שתן תוך כדי שהקטטר בתוכי, מה קורה אם לא אצליח להטיל שתן? האם הבדיקה נכשלת? 4. האם הקטטר הוא באותו גודל של הבדיקות שעברתי כבר או צר יותר? 5. מהי בדיקת ה- flow study והאם נדרשים בעבורה החדרת קטטרים או ביצוע פעולות פולשניות נוספות? המון המון תודה מראש על התייחסותך, רון

31/07/2012 | 18:00 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רון, 1. בד"כ לא עושים בטשטוש 2.מטילים שתן בזמן שהקטטר בתוכו 3. אם לא מצליח להטיל שתן אז בדיקה לא אופטימאלית אבל בד"כ אינפורמטיבית 4.אני לא ידוע מה הכניסו לך אז. 5. בדיקה זו ללא קטטר בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה