תוצאות בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/07/2012 | 10:43 | מאת: שלומי

שלום, לפני כ3 חודשים היה לבת שלי (גיל שנה וחצי) דלקת חריפה בדרכי השתן ובכליה כתוצאה מ E-COLI , לאחר טיפול IV ברוצפין (5 ימים) המשכנו בטיפול מונע של DISEPTYLE , לפני כשבוע עלה לילדה החום וביצענו בדיקת שתן דרך קטטר , בבדיקה לא נמצא עדות לזיהום , והחום חלף אחרי יומיים , אבל... נכנסתי אתמול לראות את תשובות התרבית : Klebsiella pneumoniae < 10,000 CFU/ml האם יש לתוצאה זו משמעות קלינית - קרי התחלת טיפול אנטיביוטי באנטיביוטיקה שספציפית לסוג זה ? בתודה מראש , הורה מאוד מודאג

25/07/2012 | 11:56 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, את אומרת שהחום חלף והילדה מרגישה טוב. במקרה כזה הייתי חוזר על תרבית שתן בלבד. אם תקין יוםי , אם יש צמיחה של חיידק צריך לשקול מה לעשות. ממליץ להשלים בדיקת US אם מדובר באירוע חוזר של דלקת עם חום יש לבצע ציסטוגרפיה או/ו מיפוי כליות בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה