בירור החמרת המטוריה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/07/2012 | 14:28 | מאת: טל

שלום רב, לבעלי בן 29, BMI תקין, בוצעה בדיקת שתן כחלק מבירור אוליגוספרמיה חמורה והתגלתה המטוריה שהחמירה עם הזמן: ב-3.1.12 - 35 RBC/MICROL ב-6.2.12 - 50 ב- 3.7.12 - 150 שאר הבדיקות היו תקינות והן: UREA, CREATININE, SODIUM,POTASSIUM,GLUCOSE + המטולוגיה תרבית שתן (בוצעה 3 פעמים) ציטולוגיה של התן US כליות, דרכי שתן ואשכים US טרנסרקטלי CT בטן ואגן ציסטוסקופיה (ללא ביופסיה)-שבוצעה השבוע ברצוני לשאול: 1. מה יכולה להיות הסיבה להמטוריה? 2. מה יכולה להיות הסיבה להחמרתה? 3. כיצד ניתן להמשיך את הבירור? תודה רבה

25/07/2012 | 08:55 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום המטוריה מיקרוסקופית כמו שיש לבעלך היא תופעה נפוצה. בגיל הצעיר בד"כ אין בעיה המצריכה טיפול אורולוגי לאחר שבוצע בירור והוא תקין. לרוב במקרים אלו מקור הכדוריות זה מהכליות וכדי להתקדם באבחנה רצוי לפנות לנפרולוג בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה