פאסאדונומס

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/07/2012 | 12:25 | מאת: ליאת

ד"ר שלום יש לי מס' שאלות חשובות אודה לך עם תענה לי הריון שבוע 21 לפני מס' שבועות התגלה בתרבית שתן חיידק פאסאדונומס כללית בסדר. לאחר מס' בדיקות יצא מעורבות של חיידקים לקחתי זינט 5 ימים.אין חום והכללית יצא תמיד טוב האם זינט זה מספיק לחחידק זה ? האם זה חיידק אלים ויכול לפגוע בעובר? בעברי פגם מולד רפלוקס עברתי ניתוח ומאז ומעולם רגישות בהיותי בת 17 שנתיים תרבית שתן הראתה דלקת בסוף זה היה צינור צר שעברתי הרחבה השאלה עם זה דלקת חיצונית שמתמקדת בצלקת של הניתוח מה דעתך?

12/07/2012 | 10:14 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ליאת, בשנים האחרונות יש רופאים מסוימים שחושבים שרפלוקס בילדות לא גורם לבעיות מאוחר יותר בהריון. אני לא מאמין בגישה זו והנה את הוכחה לכך שכן יכולות להיות בעיות להיות בעיות. בתוצאות בדיקת השתן יש רשימה של האנטיביוטיקה במתאימה לחיידק. זינט בד"כ לא מכסה פסאודומונס. פתיחת היצרות של שופכן באופן אנדוסקופי לא תמיד מצליחה, במקרים כאלו אני ממליץ על המשך בירור כדי לברר אם יש חסימה. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה