אפן נטילת טוביאס

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/07/2012 | 23:16 | מאת: אלפרד

לפני כ-5 שנים חליתי בסרטן הערמונית.טופלתי בברכיתרפיה ובהקרנות. בעקבות ההקרנות אני סובל מתכיפות בהטלת שתן בעיקר בלילה. עד היום טופלת ב- ספזמקס שלא ממש הועיל. מהיום התחלתי טיפול בטוביאס 8 מ"ג. שאלתי: הם יש הצלחה מוכחת ועדיפות לתרופה זו מאשר לספזמקס? (היא יקרה פי 3). כמו כן מהי הדרך האופטימלית ליטול את התרופה, כלומר מהו מספר השעות לפני השינה. (את הספזמקס נטלתי 6 שעות לפני השינה לפי הנחיית הרופא המטפל) האם יש אפקט מצטבר לתרופה זו או שהיא משפיעה מיידית. בתודה

10/07/2012 | 18:08 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, ברוב הקופות התרופה כבר בסל ולכן אינה יקרה. משפיעה תוך בערך חצי שעה. אני בד"כ ממליץ לקחת סמוך לשינה בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה