ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/06/2012 | 13:44 | מאת: מרים

שלום וברכה, לאחר בדיקת psa 6.2 נשלח לU.S בה נמצאה ציסטה פשוטה, אבנים בכליות והידרונפרוזיס קל. הערמונית בנפח 74 והבנתי כי היא מוגדלת נשלחנו לpsaחוזר , אין צריבה במתן שתן או קושי בהטלת שתן וכמו"כ אין צורך בלילה לשתן. האם יכול להיות כי בבדיקה חוזרת psa יצא נמוך יותר ? האם לערמונית יש השפעה על היווצרות האבנים ? האם יש בדיקות נוספות עליהן אתה ממליץ ? האם יש צורך לבקש ביופסיה ? תודה מראש על הסבלנות והמענה לתשובות

14/06/2012 | 15:43 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מרים, בבדיקה חוזרת PSA יכול להיות נמוך/גבוהה/אותו דבר אין לערמונית השפעה על היווצרות אבנים בכליה כדי לקבוע אם צריך ביופסיה או בדיקות נוספות צריך לבדוק אותו (אני משער שאין לך ערמונית) בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה