בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/05/2012 | 12:50 | מאת: בבקשה עזרה

שלום רב, אני בן 27 הסיפור התחיל לפני 3 חודשים כאשר קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בת זוג חדשה (היחסי מין היו בשירותים של פאב). יום לאחר מכן חשתי בתחושת עקצוץ כאשר נגעתי בקצה הפין (החלק האחורי ימני של הכיפה). חשוב לי להסביר שהתחושה הייתה רק כאשר נגעתי באיזור (ולא תחושה תמידית) ורק באיזור הספציפי הזה. יש לציין שלא היו הפרשות ששמתי לב אליהן. במשך שבועיים התעלמתי מהבעיה ולאחר שבועיים ניגשתי לרופאת משפחה שנתנה לי 2 כדורי דוקסילין למשך 10 ימים וגם ציפרופלקסין פעמיים ביום ליומיים. במהלך הטיפול נעלמה תחושת העקצוץ והחיים שבו למסלולם. לפני הטיפול שלחתי בדיקות שתן כללי, תרבית ולמחלות המין השונות והכל יצא שלילי. לאחר סיום הטיפול התחילו תופעות כגון - 1. יציאה של מספר טיפות לאחר מתן שתן וזאת בעיקר בישיבה או בכיפוף/לחץ. 2.הוריד שנמצא בחלק התחתון של האיבר (הוריד הגדול) נהיה מעט יותר נפוח ויש בו חלק נפוח יותר בצורה עגולה. 3. באחת פעמים היה לי שפיכה ממש דלילה. 4.היה לי פעמיים כאב באשכים. 5. היסוס במתן שתן,זרם חלש יותר, השתנה מרובה. 6. תחושת שריפה באיבר ולעיתים כאב. 7. לפני מתן שתן יש נוזל זגוגי אם אני מסתכל בפתח האיבר. 8. מדי פעם הבחנתי בגוון לבן על האיבר (במיוחד לאחר שהיה מקופל) גוון זה יורד עם מים או רוק ( כאילו יש עליו אבקה או אבק). יש לציין שהתופעות הר"מ מתרחשות לפרקים ואין צריבה במתן שתן. כתגובה לכך ביצעתי מספר בדיקות: תרבית זרע, בדיקות חוזרות למחלות מין, שתן כללי, שתן תרבית כולם יצאו תקינות. אחת מבדיקות השתן הכללי הייתה של שלוש כוסות (התחלה, אמצע, סוף השתן). בנוסף עשיתי גם בדיקת מטוש מהשופכה ולא נמצא חיידק. 1. עשיתי שני אולטרסאונד שבהם נקבע שהערמונית תקינה ושאין אבנים בכליות. 2.עשיתי בדיקה רקטאלית שנאמר לי שהערמונית תקינה. 3. שמתי לב לנקודה שחורה קטנה במרכז האיבר שני רופאי עור ראו ואמרו לי שזה פיגמנטציה. יש לציין שאני נוטל פרופסיה מעל שנתיים והפעם הראשונה שהפסקתי זה היה בזמן נטילת האנטיביוטיקה (למשך 10 ימים). בנוסף, יש לי וריקוצלה. דבר אחרון, שמתי לב שבאופן עיקבי ככל שחלף הזמן וביצעתי שוב ושוב בדיקות שתן כללי הערך של המשקל הסגולי (specific gravity) ירד מערך של 1.028 ל 1.005. ההמלצה האחרונה של האורולוג הייתה שאקח דוקסילין לתקופה של 14 יום ( 2 כדורים ביום) ופרמיקסון לחודש ימים (פעמיים ביום). לא ביצעתי עדיין טיפול זה. אני כבר חודשיים מסיום הטיפול באנטיביוטיקה ועדיין סוחב את הסיפור. השאלות שלי: 1. האם יש סיכוי שהאנטיביוטיקה גרמה לי לבעיה המתוארת (למרות שפתרה את הבעיה הראשונה). 2. האם לדעתך עליי להתחיל עם הטיפול הנוסף? 3. האם יש בדיקות נוספות שעליי לבצע? 4. מה לדעתך יש לי (אני ממש מיואש). 5.האם ייתכן שבגלל שערכתי את בדיקות השתן למחלות מין השונות רק אחרי למעלה משבועיים אז לא ניתן לאתר את המחלה? תודה רבה

27/05/2012 | 13:08 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אענה לפי סדר השאלות 1. לא 2.לא יכול להמליץ על טיפול בפורום 3. לא אוכל להמליץ על בדיקות בפורום 4. אני לא יכול להגיע לאבחנה דרך הפורום 5. אם היה זיהום אז הבדיקה הייתה חיובית גם לאחר שבועיים אם לא ניתן אנטיביוטיקה. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה