אצירת שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/05/2012 | 16:30 | מאת: אני

שלום, אני חיילת בת 19 . מזה חצי שנה אני סובלת מדלקות חוזרות בשתן. בחודשיים האחרונים התחלתי להתקשות במתן שתן, הייתי עושה פיפי אבל לאחר מאמץ וגם לאחר התרוקנות מרגישה צורך להטיל שתן. לפני כשבוע לא הצלחתי להתרוקן במשך 24+ שעות ואף לא הרגשתי צורך לתת שתן. אושפזתי במחלקה הנוירולוגית. ביצעו לי בדיקת CT ראשMRI גבי ומותני, ניקור מותני, שיצאו תקינים. מיפוי כליות לפני כחודשיים יצא תקין. לאחר מכן בוצעה אורודינמיקה מתוך 700CC רוקנתי 11CC. כרגע אני מחוברת לקטטר ואמורה ללמוד צינתור עצמי בשבוע הקרוב. חשוב לציין שיציאות יש לי כמעט כל יום. האם הגיוני שבחורה בגילי סובלת מהפרעות במתן שתן? מה עוד אתה ממליץ לעשות? ושאלה השאלות: יכול להיות שה בכלל נפשי? תודה מראש

19/05/2012 | 14:28 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, הסיפור הרפואי שלך מורכב ודרמטי. בעצם אם הבנתי נכון לא אבחנו את הסיבה לשלפוחית הנוירגנית. שללו תרשת נפוצה או נגעים אחרים בעמוד שדרה (נכון ???). הסיבות הנפוצות לעצירת שתן באישה צעירה הינן: נוירוגנית (אם הבנתי נכון זה נשלל), גניקולוגי, תרופתי (בעיקר תרופות לטיפול בהפרעות נפשיות) ואורולוגי. ישנם מצבים נפשיים קיצוניים שיכולים לגרום למצב שאת מתארת. לרוב מתחיל בגיל מוקדם עם התאפקויות במתן שתן , זיהומים חוזרים והפרעות אחרות במתן שתן , אני לא מכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך ולכן לא יודע אם זו הסיבה

מנהלי פורום אורולוגיה