second opinion ליפני ניתוח

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/03/2012 | 12:37 | מאת: לאופו

שלום האורולוג אימליץ לי על ניתוח פרוסטטה. אני מהסס האם לקבל את המלצתו מיידית, או לחפס חוות דעת נוספת. להלן תוצאות הבדיקות: גיל: 50 בדיקת זרימה: Voiding time 88 s Flow Time 79 s Time to Max Flow 13 s Max Flow Rate 8.7 ml/s Average Flow Rate 4.1 ml/s Voided Volume 327 ml בדיקת שארית שתן: Longitudial Axis Area = 15 cm2 Horizontal Axis Area = 55 cm2 בדיקת אולטראסאונד לאחר שטייה מרובה של מים: כליות - תקין שלפוחית תן - תקין ערמונית מוגדלת ולוחצת על קרקעית השלפוחית 4.7*4.7*4.3 ס"מ שארית שתן לאחר התרוקנות - 300 סמ"ק הרופה ביקש בדיקת אולטראסאונד נוספת, הפעם ללא שתית מים מראש. עדיין לא בוצעה בדיקה רקטאלית. הרופה אמר שטיפול בכדורים כבר לא יועיל והמליץ על ניתוח. האם לקבל את ההמלצה או לחפס חוות דעת נוספת? תודה מראש. לאופו

26/03/2012 | 20:32 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום לאופו. אם אתה רוצה חוות דעת נוספת אז תפנה לחוות דעת. רצוי שתנותח או לא תנותח ע"י רופא שאתה סומך עליו , אחד שבדק אותך , מכיר אותך ואתה מעריך את דעתו. בהצלחה

מנהלי פורום אורולוגיה