חסימה של השופכן השמאלי עקב ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/02/2012 | 11:15 | מאת: דואגת

שלום, לפני שבוע ילדתי את בני ה- 3 בניתוח קיסרי כמו את שני בניי. יומיים לאחר הניתוח חשתי בכאבים עזים במותן שמאל. לאחר בדיקות וצילומים התברר כי הכליה השמאלית שלי נפוחה מאוד והחדירו לי צינור דרך הגב כדי לנקז את השתן לתוך שקית איתה אני מתהלכת עד היום. אני עדין עוברת בדיקות וצילומים והתגלה כי אין מעבר של שתן מהכליה לשפוחית השתן כי נוצרה בצקת סביב השופכן שסותמת את המעבר. מה הפתרון לכך? האם חייב התערבות ניתוחית לפתיחת השופכן? האם זה יכול להשתחרר מאליו עם הזמן? ואם השופכן נקשר בטעות במהלך הניתוח קיסרי כי הניתוח נמשך זמן רב בשל דימומים והידבקויות? ואם נקשר - האם הקשירה היא באמצעות תפר מומס או שחייבים לנתח ולפתוח את הקשר? אני חייבת תשובות, אני עדין מאושפזת, כל המשפחה דואגת, ילדיי צריכים אותי, הברית ביום ד' הקרוב...

24/02/2012 | 19:37 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, קודם כל מזל טוב, אני משער שהיתה כבר ברית מילה אז שוב מזל טוב. חסימה של השופכן לאחר ניתוח קיסרי מורכב זו בעיה מוכרת ולא נדירה. בסופו של דבר בד"כ מגיעים להחלמה מלאה. לעיתים יש צורך בניתוח כדי להשתיל מחדש את השופכן לשלפוחית ולעיתים מסתדר ללא התערבות נוספת. במקרים אלו צריך להיות במעקב של אורולוג שמתמצא במקרים אלו ואת סומכת עליו. חשוב לקבוע מה גובהה החסימה ומה אורך החסימה זאת ע"H הדגמה דרך הנפסרוסטום ולעיתים בשילוב עם הדגמה מהשלפוחית כלפי מעלה (פעולה זאת לרוב מבוצעת בזמן הניתוח) צריך קצת סבלנות ואת תראי שהכל יסתדר. בברכה ד"ר עמוס נאןמ

26/02/2012 | 09:45 | מאת: דואגת

השאלה מה הדחיפות לעבור ניתוח שכזה היות והאורולוג מביה"ח בו נותחתי סובר שיש להמתין להחלמה מלאה של הניתוח הקיסרי ואולי בתקופה הזאת החסימה תשתחרר מאליה. אני מציינת שוב, שעדין מחובר צינור דרך הגב התחתון שלי לכליה עם שקית שתן.

מנהלי פורום אורולוגיה