הפסקת עישון ואימפוטנציה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/02/2012 | 14:31 | מאת: דודי

שלום אני בן 31, מעשן כ 10 שנים. בשנתיים- שלוש האחרונות יש לי ירידה בזקפה, לפעמים עד כי אימפוטנציה מוחלטת. עברתי מספר בדיקות, הורמונים, נפשיים, אולטרה סאונד וכ"ד. לא נמצא גורם או עדות רפואית לאימפוטנציה, אולם נמצאה וריקוצלה בדרגה 3 דו צדדית ואני אמור לעבור ניתוח, חתך דו צדדי תחתון(באיזור המפשעה) שאלתי מתחלקת לשניים 1. האם שיטה של ניתוח חתך מפשעתי נמוך לוריקוצלה הוא טוב טיפול בוריקוצלה ולהמחלמה לעמות שיטות אחרות(שלרוב לא ממומנות למבוטחי הקופ"ח)? 2. בקשר לאימפוטנציה, האם הפסקת העישון שהתחלתי( כבר שבועיים עם צאמפיאקס) ופעילות גופנית דינמית אמורה לשנות את המצב בהיעדר ממצא רפואי/ נפשי? תודה

07/02/2012 | 18:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום לכל אחת מהשיטות יש יתרונות וחסרונות.שיטה של חתך דו"צ נחשבת לטובה. הפסקתעישון ופעילות גופנית יכולים לשפר את המצב

מנהלי פורום אורולוגיה