ניתוח פרוסטטה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/12/2011 | 20:33 | מאת: אבנר

הופניתי לניתוח פרוסטטה, פרוסטטה 84 סמ"ק, בבחירת הרופא אני קובע באיזו שיטה אנותח, אני מעונין בפרוצדורה הקלה ביותר, והבטוחה ביותר למנותח, נתקלתי בחיפושי בליזר ירוק, בשיטת האידוי TURP ועוד מספר וריאציות חימום, כמו כן איזה רובוט וכמובן ניתוח פתוח, אנא עזור לי לצאת מהסבך בתודה

10/01/2012 | 15:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אבנר, כדי להחליט על איזה שיטה הכי טובה עבורך צריך לקחת בחשבון מספר פרמטרים: מצבך הכללי , גודל הערמונית , חומרת התסמינים , סיבוכים של ערמונית מוגדלת ועוד. כדי למנוע בלבול אסביר נקודה אחת: אתה מדבר על כריתת הערמונית בגלל הגדלה שפירה (BPH), הטיפול הרובוטי נועד לכריתה רדיקלית של כל הערמונית עקב סרטן של הערמונית. ניתוח הבחירה לערמונית עד 60 גרם זה TURP , לערמוניות גדולות זה ניתוח פתוח . כל צורות האנרגיה האחרות לא נחשבות לניתוח הבחירה. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה