עצירת שתן וחיבור קטטר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/10/2011 | 14:31 | מאת: משה

שלום רב לאבי היתה עצירת שתן מוחלטת לפני כשלושה ימים, פנינו למיון, שם חיברו לו קטטר ושלחו אותנו הביתה ללא בדיקות שתן וללא תרופות, מבקש לציין שאבי בן 85 וההתייחסות של הרופאים בהתאם, אך זו הפעם הראשונה שהיתה לו עצירת שתן וטרם האירוע לא היו לו הפרעות. יום למחרת היתה לו סתימה בקטטר וראיתי בצינורית הרבה קרישי דם ושתן מעט דמי, פנינו שוב למיון, ביצעו לו שטיפה בקטטר והפעם קיבל אנטיביוטיקה בשל חשש לדלקת בשתן וקיבל כדור נוסף בשם אומניק למיטב ידיעתי לטובת הגמילה וקיבלנו הנחיה להגיע היום לרופא המטפל לטובת הסרת הקטטר. היום ביקרנו אצל הרופא המטפל והוא סירב להוריד את הקטטר לדבריו זה מעט זמן שאבי שותה את הכדור וקבע לנו ביקור רק ביום חמישי, יווצר מצב שאבי יהיה עם קטטר שבוע ימים. אני מעט מבולבל עם זה שכל רופא אומר אחרת האם בשל הזמן הרב שאבי יהיה עם הקטטר תהליך הגמילה יצלח? מבקש לציין שנקבע לו תור לאורולוג רק בעוד חוש אשמח לקבל מידע בנושא ומענה לשאלותי תודה

02/10/2011 | 23:23 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום משה ! לכל רופא יש את הניסיון שלו, אני בטוח שהרופא של אביך רצה בטובתו ומתוך ניסיונו החליט להשאיר את הקטטר עוד מספר ימים. בקרב האורולוגים לרוב מקובל להוציא קטטר שלושה ימים לאחר התחלת אומניק (זאת בתנאי שאין זיהום בדרכי השתן או סיבה אחרת שמעקבת את מועד הוצאת הקטטר) בכל מקרה ככל הנראה לא יגרם נזק גם אם הקטטר ישאר פרק זמן ארוך יותר. במידה ואביך יצליח להיגמל מקטטר מה טוב. במידה ולא יצליח אז צריך לשקול ניתוח בתנאי שמצבו הכללי מאפשר זאת בברכה

03/10/2011 | 22:07 | מאת: משה

שלום רב מודה לך על תגובתך לפנייתי. שכחתי לציין שהרופא משפחה שקבע שיש להישאר עם הקטטר עד יום חמישי, הוא לא אורולוג. אני מאוד מודאג מתהליך הגמילה בשל גילו של אבי-86, עד יום חמישי הוא יהיה 7 ימים עם קטטר ונטילת תרופה של 6 ימים

מנהלי פורום אורולוגיה