תוצאת CT מדאיגה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/09/2011 | 03:31 | מאת: יעל בר

בעלי בן 60.לאחרונה התגלה אצלו הגדלה של הערמונית ?74 כמדומני.בגלל הרחבה של שערי הכליה בUS הוא נשלח ל CT. ואלו התוצאות: ערמונית מוגדלת .באספקט השמאלי שלה מודגם מוקד היפודנסי בקוטר 1.5 ס"מ מספר בלוטות לימפה קטנות פארא אאורטליות בקוטר עד 1.5 ס" בלוטות מוגדלות לאורך כלי הדם האיליאקלים המשותפים והחיצוניים משמאל בקוטר 2.5 ס"מ בלוטות לימפה מוגדלות במפשעות דו"צ,קוטר עד 2.3 ס"מ בלוטות לימפה מוגדלות גם באזור פורטו קוואלי בקוטר 1.5 ס"מ שינויים ניווניים לאורך ע"ש מותני בעיקר בגובה L4-S1.תמט קל קדמי עליון של גוף חוליה L4. יש לציין שלאחרונה סובל לעיתים מכאבי גב תחתון. PSA 5.4. האם הסימנים מעידים על סרטן ערמונית מפושט?

17/09/2011 | 16:27 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, התסמינים אינם אופייניים לסרטן ערמונית מפושט , למרות שלא ניתן לשלול זאת במאה אחוז. עלייך לפנות לאורולוג לבדיקה, כפי שאני מבין קיימת אינדיקציה לביצוע ציסטוסקופיה (הסתכלות לתוך השלפוחית) בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה