קצף בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/08/2011 | 21:13 | מאת: יעקב

יש לי מעין שכבה דקה של קצף לבן בשתן למרות שהשתן הוא בהיר ונקי עשו לי בדיקת שתן פעמיים והכל בסדר (אין חלבון) הPH היה 7. בדיקת אולטרסאונד כליות אולטרסאונד פרוסטטה גם כל בדיקה פעמיים על ידי רופאים שונים בשני המקרים הכל בסדר אני שותה כל יום בין 2-4 ליטר . מה עוד יכול להיות הקצף הזה האם זה יכול להיות עודף ויטמין c או a

30/08/2011 | 22:25 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יעקב ! הופעת קצף בשתן היא תופעה נפוצה , יותר ממה שחושבים. בד"כ אין לכך סיבה שגורמת לדאגה. בד"כ מדובר בשתן מרוכז או זרם שתן בלחץ גבוהה שכולאים אויר ואז נוצר קצף. לעיתים הפרשה של חלבונים לאחר אכילת בשר, דגים יכולה לגרום לכך. לעיתים נדירות מדובר בבעיות כליתיות, בעיות בכיס המרה , ועוד. אם התופעה נמשכת תפנה לרופא לבדיקה. מתן ויטאמין D תוך ורידי גם כן יכול לגרום לכך. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה