אזוספרמיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/07/2011 | 21:50 | מאת: משה

שלום, בבדיקת זרע מלפני חצי שנה 10 מליון תאי זרע, מאז היו 3 בדיקות האחרונה במאי ללא זרע כלל. בדיקות גנטיות- כרומוזום Y וקריוטיפ תקינות. אולטראסאונד- ללא ממצאים חריגים. בדיקות הורמונאליות מחודש מרץ: TSH- 5.18 T4- 16.7 LH- 1.7 FSH- 1.5 Prolactine- 282 Testosterone- 14.1 DHEA- 3.5 הרופא רשם לי איקאקלומין חצי כדור פעם ביומיים למשך חודשיים ואז לנסות שאיבה/ניתוח לצורך IVF. שבוע לאחר תחילת התרופות: הטוסטסטרון קפץ ל- 31 (בסקאלה עד 34) LH-3.6 FSH-2 TSH-3.4 T4-17 PROLACTIN-186 1- חוות דעתכם לאבחנה.האם האיקקלומין נחוץ? 2- האם יש סיכוי שזו אזוספרמיה חסימתית?

04/08/2011 | 13:02 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

1. את האיקקלומין קיבלת מגניקולוג או מומחה בפוריות. צריך להתיעץ איתם לגבי הנחיצות של טיפול זה. 2. כדי לדעת את מדובר באזוספרמיה חסימתית צריך לדעת פרמטרים שונים בספירת הזרע: אם נפח הזרע תקין(יותר מ- 1.5 סמ"ק), PH תקין (בסיסי בסביבות 8) סבירות נמוכה שמדבור בבעיה חסימתית ניתן לבצע US טרנס רקטאלי כדי להדגים את שלפוחיות הזרע בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה