תוצאות בדיקת כליותדחוף

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/07/2011 | 21:47 | מאת: ממממ

גגגרשמאימי בת 67 חולת סוכרת. סבלה מכאבים בכליה ימנית. נמצאה אבן בגודל 8מ"מ. הוכנס צנתר, ולאחר מכן עברה ריסוק. במיפוי השני לאחר ריסוק האבנים והוצאת הצנתר תוצאות בדיקה: תוצאות המיפוי: קיימת ירידה בפרפוזיה ובריכוז של הכלייה הימנית ואיחור בהפרשה ובפינוי מאגן הכלייה, ללא שיפור משמעותי לאחר מתן פוסיד. הפרפוזיה הריכוז וההפרשה מהכליה השמאלית תקינים. התרומה היחסית של כל כליה לתפקוד הכלייתי הכולל: RT = 30% ו- LT = 70% סיכום: ירידה בתפקוד הכלייה הימנית עם עדות להפרעה בהפרשה, כנראה הרקע אורגני. תפקוד הכלייה השמאלית תקין. לפני המיפוי: DTPA = 99M - TC כמות מוזרקת - 10 מיליקירי לאחר מתן 30 מ"ג פוסיד תוך ורידי. שאלתי היא: מה מצב הכליות של אימי. ומה הפירוש כנראה על רקע אורגני. אבקש הסבר של תוצאות הבדיקה. אני מאוד מודאגת. תודה רבה

04/08/2011 | 12:48 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב ! אין מספיק נתונים כדי לענות על השאלה. מיפוי הכליות מראה שכלייה ימנית בעלת תפקוד ירוד וקיימת חסימה. גם לי לא ברור מה הכוונה אורגני , זו אינה תשובה אופינית . האם באמת זה מה שהיה כתוב בכתב הפיענוח ? בכל מקרה צריך גם לדעת אם הכליה מורחבת , אם יש כלי דם חוצים ועוד. במקרים אלו אני מבקש מהמטופלים לבצע בידקת CT שתשלים את התמונה ואז אפשר להתקדם במקרה. תפנו ליעוץ מסודר. יעוצים בפורמים במקרים מורכבים כמו זה אינם טובים מספיק בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה