REC RT EPIDIDIMITIS

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/06/2011 | 09:01 | מאת: שרון

שלום רב, בני בן ה - 28, הנו בעל כליה בודדת מילדות. לאחרונה, אובחנה באשכיו אפידידימיטיס חריפה מימין, עם מוזל ריאקטיבי. US הראה זרימה מוגברת ואפידידימיס ימני מעובה, ללא רגישות - הידרוצל ריאקטיבי בינינו ובשתן נמצאו כדוריות אדומות (זרע תקין). טופל בציפרוקסין ולאחר מכן בדוקסילין ללא הטבה וכעת מטופל ברספרים פורטה. הוצע לו לעבור CT בטן פרוטוקול אבנים ו - US נוסף. אני מאוד מודאגת לפוריותו ולבריאותו בכלל, ומבקשת לדעת עד כמה חמורים הממצאים הללו, והאם הנם ברי טיפול שמרני או שדורשים בדיקות מקיפות יותר. תודה מראש, על המענה!

05/07/2011 | 23:15 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

לאחרונה ניתקלתי במספר מקרים דומים. האם הצד של אפידידימיס זה הצד בו חסרה כליה ? ממליץ להמשיך בירור : CT או MRI . בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה