PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/06/2011 | 19:37 | מאת: רונן

מה אומר PSA שתמיד היה ערך של 0.4 -0.5 ועכשיו קפץ לערך של 1.9 למרות שעדין נמצא בנומרה האם יש חשיבות לקפיצה .? אני סובל מדלקת כרונית שנים בערמונית ולא נמצא חיידק . האם זה יכול להיות סרטן ערמונית \אשכים? תודה רבה

16/06/2011 | 11:29 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

קיימת עליה מסוימת ברמות PSA , מכיוון שעדיין בנורמה מצריך מעקב בשלב זה. עליה של PSA בהפרשת של מעל 0.76 מ"ג/ד"ל בשנה מצריכה בירור מקיף יותר. דלקת כרונית של הערמונית יכולה בהחלט לגרום לעליה של PSA. קביעה של סרטן ערמונית נעשת לא רק ע"י PSA אלה גם ע"י בדיקת רופא (בדיקה רקטאלית). סרטן אשכים מאובחן ע"י בדיקה, US , ובדיקות דם ולכן לא ניתן לקבוע אם יש לך או אין לך סרטן באי אילו מהאיברים הנדונים על סמך PSA בלבד. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה