אורולוגיה-זרימה חלשה מאד של שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/05/2011 | 01:11 | מאת: איילה

שלום רב, בת 34, ללא לידות, בריאה בד"כ למעט בעיית תת פעילות בלוטת התריס, המאוזנת כעת ומטופלת באלטרוקסין. מזה חודשיים סובלת מלחץ בדרכי השתן, תכיפות לשירותים ללא תחושת התרוקנות ובמקביל דליפות שתן במאמץ (צחוק, עיטוש, שיעול) אבחנת הגניקולוג היתה התחלה של צניחת רחם. אסר עלי כל פעילות הכרוכה במאמץ, לרבות פעילות גופנית ובמקביל שלח אותי למומחה באורוגניקולוגיה. אבחנתו היא URETHRAL DIVERTICULUM. נאמר לי כי ככל הנראה אצטרך ניתוח.עוד העלתה הבדיקה כי ישנו נוזל עכור שיוצא מהציסטה וכעת אני מטופלת באוגמנטין. לבסוף, נשלחתי דרכו למומחה באורולוגיה שאישר את הדיאגנוזה האמורה לעיל ואמר שבינתיים הוא לא ממליץ על ניתוח ושלח אותי לבדיקת MRI.היום, יום לאחר מכן, מרגישה לחץ חזק למתן שתן אך מצליחה לייצר מעט מאד ממנו עם זרימה חלשה ביותר.כמו"כ, נאלצת להמתין למעלה מדקה מרגע שמתיישבת ועד שיוצא.. בנוסף, חשוב לציין כי שתיתי כמות נכבדת של נוזלים היום.. 1) האם להמשיך להמתין לאישור הקופה לבדיקת הMRI? נדמה כי המצב מחמירוזה סיפור שיקח חודשים.. 2)האם אני צריכה התערבות קטטר להתרוקנות? 3)לשם מה בדיקות הMRI במקרה שלי ומה היא אמורה לגלות..? תודה מראש.

09/05/2011 | 21:50 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

בדיקת MRI נועדה לגלות את מורכבות הסעיף ואם הוא מחובר לשופכה. במידה ואת מגיע ממש לעצירת שתן צריך להכניס קטטר. מכיוון שלא בדקתי אותך לא אוכל לחוות דעת לגבי הצורך בבדיקת MRI. לעיתים אני מבצע את הניתוח ללא MRI ולעיתים כן, תלוי בממצאים בבדיקה. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה