אורודינמיקה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

01/05/2011 | 20:54 | מאת: דנה

שלום, אני בת 31 בשל אצירת שתן מזה כ חודשיים אני מצנתרת את עצמי. הוכנס קטטר לשבועיים בשל דלקת בשתן. בציסטוסקופיה ממצא טבעתי סביב השלפוחית ייתכן ואנדומטריוזיס. נשלחתי לבצע אורדינמיקה להלן התוצאות: early sensation of filling detrusor overactivity voiding with an untremittent normal to high pressure detrusor contraction and dyssyneric pelvic floor pvr 480 cc sui was not demonstrated. urethra was not demonstrated EMG was dyssynergic during part of the voiding since obstruction cannot be ruled out- repeated cystoscopy is recommended. אני מבינה כי יש צורך לחזור על הציסטוסקופיה אך מה בגדול אומרים שאר הנתונים והאם הם מצבעים על איזה שהיא בעיה אחרת לסיבת האצירת שתן?? עוד אציין כי בסוף הבדיקה ניסיתי לתת שתן עצמאי ויצא לי 50 השאר יצא בצינתור. תודה רבה

09/05/2011 | 21:33 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

לפי הבדיקה האורודינמית: תחושת מלאות בנפח נמוך. פעילות יתר של שריר שלפוחית השתן. שארית שתן 480 , ככל הנראה סגירת הסוגר בזמן השתנה. ללא דליפת שתן .

מנהלי פורום אורולוגיה