דלקת בדרכי השתן העליונות בתי בת 7

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

26/03/2011 | 00:21 | מאת: טלי

בתי אושפזה בבית חולים לקבלת אנטיביוטיקה בוריד לאחר הימצאות E COLI בתרבית שתן, הקאות וחום גבוהה עכשיו היא מקבלת אנטיביוטיקה בבית דרך הפה ומרגישה יותר טוב בבית החולים עשו בדיקת אולטרסאונד כליות והכל יצא תקין אך נשארתי מודאגת, האם לדעתך יש מקום לבדוק בעית ריפלוקס? זוהי פעם ראשונה שביתי חולה בדלקת מסוג זה ואני מאד חוששת שהדלקת תמשיך ותחזור על עצמה האם בדיקת אולטראסונד תקינה יכולה להרגיעה אותי? תודה

28/03/2011 | 06:27 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

לדעתי צריך לשלול רפלוקסד ע"י ציסטוגרפיה או לפחות לשלול הצטלקות כלייתית ע"י מיפוי כליות DMSA . חשוב לציין שיש גישות שונות

28/03/2011 | 10:51 | מאת: טלי

מצטערת אך אני רוצה לחדד עניין שלא הזכרתי שביתי נהגה להתאפק כל הזמן לפיפי מכיוון שהיתה "עסוקה במישחק" והרופאים בבית חולים טוענים שזאת הסיבה לדלקת נעשה אולטרסאונד כליות ולא נמצאה עדות לצלקות ולא להרחבת אגן כליה לכן הם לא שלחו אותנו לבדוק ריפלוקס האם ריפלוקס יכול להופיע פתאום בגיל 7 אודה מאד על תגובתך אני חיה בחו''ל ולכן החשש שלי הוא גדול יותר מכיוון שאינני יודעת מה כדאי לעשות ומה נכון

מנהלי פורום אורולוגיה