שאלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/02/2009 | 18:59 | מאת: מיכאל

בבדיקה אורודינמית שעברתי נמצא :התכווצות בלתי רצונית בזמן מילןי כיס השתן בנפח של 40 cc. ב- c/t נמצא בלט דיסק גדול l-5 s-1.(כתוצאה מתאונת עבודה) בציסטוסקופיה נמצא: כיס שתן טרבוקולרי ,שופכה ב.מ.פ. כעת מבקשים ממני לעבור את הבדיקות הבאות: 1)ציסטוגרפיה 2)emg סקרלי 3) בדיקת זרם שתן (cmg).שאלותי הם:1) מדוע אני נשלח שוב לבדיקות אלו ,מה ניתן לגלות בבדיקות אלו שלא גילו עד כה? 2) מה זה כיס טרבוקולרי? 3)מה פרוש הבדיקת זרם שתן ,האם זוהי בעצם בדיקה אורודינמית נוספת או שזה רק לבדיקת זרם השתן.? ואיך זה מתבצע? 4) מה זה emg סקרלי . האם זה בדיקה אורולוגית , מה מחפשים בבדיקה זו. (יש לציין שבבדיקה emg ע"ש מותני מיום 13-1-09 נמצא: רושם של נזק שורשי l-4 l-5 s-1) אני מודה לך מראש על זמנך ותשומת ליבך בתודה מיכאל

10/02/2009 | 00:03 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

מכיוון שאני לא מכיר את המקרה לא אוכל לענות על שאלות סוביקטיביות כגון: מדוע אני נשלח שוב ? אך בהחלט אענה לפי הסדר על השאלות האינפורמטיביות. 1. בדיקת ציסטוגרפיה - יכולה לגלות רפלוקס (חזרה של שתן משלפוחית השתן לכליות) ויכולה להדגים את השופכה ולענות על השאלה האם יש היצרות. 2. כיס טרבקולרי - סימן משני לכך שהכיס עובד כנגד חסימה אנטומית או פונקציונלית ושריר כיס השתן והרירית מתעבים. לסיכום סימן משני ל"סבל" של שלפוחית השתן 3. זרם שתן - בדיקה פשוטה, מטילים שתן לסיר מיוחד שבודק את זרם השתן. בד"כ מבצעים בדיקה זו גם בהתחלת בדיקה אורודינמית ובסיומה. 4. EMG סקראלי בודק את ההולכה העצבית בעצבים שיוצאים מאיזור עצם הסקרום, אלו הם העצבים שמספקים את שלפוחית השתן. זו אינה בדיקה אורולוגית אלה בדיקה נוירולוגית בברכה ד"ר עמוס נאמן

10/02/2009 | 14:29 | מאת: מיכאל

תודה על תשובתך. אבקש שוב לשאול 1) האם יש הבדל בין בדיקת cmg, לבין בדיקת זרם שתן(cmg) שכך נרשם בהפנייה שלי.שאלתי נובעת מכך שקראתי בפורומים כי בדיקות cmg נעשות בדומה לבדיקות ארודינמיות.(ואשר יש לי חששות מבדיקה זו לאור כך שיש אצלי בעיה בהחדרת קטטר- צנטר והצליחו לבדוק אותי רק אחרי שתי נסיונות כושלים שבכולם דיממתי מיספר ימים וסבלתי כאבי תופת.) לפיכך חשוב לי להבין אם אכן זו בדיקה לא פולשנית. 2)כמו כן מהי מטרת הבדיקה הנ"ל,מה המשמעות של זרם חלש או אחר.(אצלי הזרם סביר וניראה טוב). 3) האם כיס שתן טרבקולרי מתפתח עם הזמן, האם יש קשר לפגיעה בגב משנת 2000 ולפגיעה האורולוגית שהופיעה אצלי כבר אחרי 3-4 חודשים מהפגיעה. יש לציין שבבדיקת ציסטוסקופיה משנת 2006 שנעשתה לי ע"י ד"ר ליבוביץ נמצא הכל תקין ב.מ.פ. ורק בבדיקה מסוף 2007 נתגלה כיס שתן טרבקולרי. ברצוני להוסיף פרטים נוספים : ב-u.s מ-1-2009 אין שארית שתן ,כליות תקינות. האם לדעתך ניתן להצביע על קשר סיבתי בין הפגיעה בגב לפגיעה האורולוגית ( קודם לפגיעה גם לא היתה כל תלונה ובעיה אורולוגית). ושוב תודה על תשומת לבך. מיכאל

מנהלי פורום אורולוגיה