ידנית טרנסרקטאלית + TRUS

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/03/2009 | 12:31 | מאת: עדן

בן 61. בשלוש השנים האחרונות השתנות רבות ביום ובזרם מוחלש, בלילה 2-1 פעמים. ערכי ה- PSA יורדים ועולים בין 2.0 ו- 4.5 (F/T בין 17% ל- 30%) כנראה בהשפעת האנטיביוטיקות ציפרודקס ואופלודקס. נמצאו לויקוציטים בתרביות הזרע, לא ידוע החיידק מחולל הדלקת. לאחרונה בוצעה בדיקה רקטאלית ו- TRUS חוזר, להלן התוצאות ושאלותי: 1. בדיקה רקטאלית ידנית: 1+, רכה, לא חשודה. * שאלתי: מה משמעות תוצאת בדיקה זו? 2. TRUS ערמונית: "מידות – רוחב 55 מ"מ, אורך 39 מ"מ, גובה 29 מ"מ, נפח 32.0 סמ"ק חתך רוחבי: מירקם אחיד, PZ מעובה עם TZ קטן יחסית והסתיידויות גסות במעבר ביניהם. לא הודגמו ממצאים מוקדיים חשודים. חתך אורכי: בליטה קלה אל קרקעית שלפוחית השתן הודגמה השופכה לכל אורכה. אונה מרכזית: קטנה. שלפוחית זרע: סימטרית. קופסית: שלמה. סיכום: מהלך שיגרתי". לקחתי במשך החודשיים הסמוכים לפני הבדיקה תוספי PROSTA GUARD ורימונים וחמוציות. * שאלותי: א. מה משמעות התיאור הנ"ל? ב. תוצאות קודמות - לפני כשנה וחצי TRUS: "מידות: רוחב 56 מ"מ, אורך 50 מ"מ, גובה 33 מ"מ, נפח 48.3 סמ"ק ומסויידת". לפני 3 חודשים US בטן: "ערמונית מוגדלת כ- 56.0 סמ"ק ומסויידת". האם יתכן ומה הסיבות שנפח הערמונית ירד מ- 48.3!!! סמ"ק לפני שנה וחצי (מ- 56.0!!! סמ"ק לפני שלושה חודשים), ל- 32.0!!! סמ"ק לאחרונה??? 3. מה מצב הערמונית שלי ומה נכון לעשות הלאה? תודה.

28/03/2009 | 15:27 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

מדידית גודל הערמונית יכולה להיות שונה בין בודק לבודק, כמו כן אין להשוות בין מדידות שבוצע ב- US רגיך ל -US טרנס רקטאלי. יש תרופות מסוימות במקטינות את גודל הערמונית,לא ציינתה את התרופות שאתה נוטל. סה"כ התאור מראה תמונה תקינה שרואים בבדיקת TRUS . מכיוון שלא אני ביצעתי אף אחת מהבדיקות לא אוכל להתחייב על הפענוח שלהם בברכה ד"ר עמוס נאמן

28/03/2009 | 16:45 | מאת: עדן

ד"ר, לקחתי בחודשיים הסמוכים לפני הבדיקה הרקטאלית וה- TRUS: 1). PROSTA GUARD המכיל - דקל ננסי, תמצית זרעי דלעת, תמצית פיגאום, תמצית כורכום, פרחי צבר, תמצית סרפד, ליקופן, אבץ, סלניום, ויטמין D2, 2). כמוסות - דקל ננסי, ליקופן (וגם תרכיז עגבניות), רימונים, חמוציות, אומגה 3.

מנהלי פורום אורולוגיה