בריחת שתן לאבי בן 76

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/03/2009 | 22:32 | מאת: אורנה

שלום, אבי בן 76, סובל מסוכרת (187), לחץ דם גבוהה (166), תוצאות בדיקות אחרונות הראו חריגות ב glucose - u strip 1000 PLT (106), hemoglobin a1c 7.7, gpt (alt) 42, potassium 5.8 אבי מקבל כדורים: glucomin, cadex, recital, simvacor, enaladex, micropirin אבי סובל מבריחת שתן ממש ללא שליטה, סובל מלחץ בחזה וקושי נשימתי, קראתי כי הכדור שהוא מקבל עבור הערמונית מטפל בבעיה ההפוכה של עצירת שתן ולא בריחת שתן, "doxazocin הוא חוסם הפיך (אנטגוניסט תחרותי) של הרצפטור אלפא 1. בגלל פעולתו זו הוא מרפה שריר חלק בדופן כלי הדם. כך יורדת ההתנגדות הפריפרית ולכן יורד הלחץ דם. כמו כן, חסימת הרצפטור אלפא 1 שבאיזור צוואר שלפוכית השתן, מביא להרפיה השריר והקלה בזרימת השתן לסובלים מ BPH (הגדלה שפירה של הערמונית)." אודה אם תוכל להבהיר לי או לתקן אותי במידה ולא הבנתי נכונה את הכתוב. יום טוב אורנה

24/03/2009 | 17:55 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אורנה האינפורמציה שהבאת כאן נכונה, תפקיד הדוקסילין (דוקסהזוצין) זה להרפות את צוואר שלפוחית השתן. אביך סובל מדליפת שתן. ישנן סיבות שונות היכולות לגרום לדליפת שתן ויש לברר מה הגורם ולטפל בהתאם

24/03/2009 | 19:26 | מאת: אורנה

ד"ר עמוס שלום רב, תודה על תשובתך, רציתי רק להבהיר את הנושא, אם אכן התרופה גורמת ל דליפת שתן, יהיה נכון להפסיק אותה ולחפש לה חלופה, למרות שכרגע אנחנו בסידרת בדיקות ולפני פגישה אצל אורולוג, אודה אם תוכל לפחות לציין אם להפסיק תרופה זו, ו/או תוכל להמליץ על תרופה חלופית תודה מראש אורנה

מנהלי פורום אורולוגיה