גידול בכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/03/2009 | 10:12 | מאת: חגית

דר' נאמן שלום, כשיש גידול בכליה, איך בודקים אם הגידול הוא tcc ? האם רק ע"י בדיקת שתן לציטולוגיה? במידה וזה רק rcc מה הסטטיסטיקה אומרת לגבי החלמה? תודה רבה רבה

19/03/2009 | 13:47 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום חגית אם אני לא טועה מדובר בשאלת המשך לפניה קודמת. גם עכשיו אני מתעקש להמליץ לך שתפני לאורולוג לשיחה פנים מול פנים. לפעמים שיחה אחת חוסכת אלף שאלות. בהחלט צריך להבדיל בין TCC ל-RCC . מהפניה הקודמת שלך אמרת שמתכננים ניתוח לכריתת כליה ושופכן וזאת עושים רק במקרה של TCC ולא RCC. אני יכול לענות לך על כל השאלות ששאלת אך אני בוחר לא לענות מכיוון שזאת לא הדרך הנכונה לטפל במצבים קליניים מורכבים. תלכו לאורולוג טוב דרך קופ"ח או פרטי הוא יענה על כל השאלות. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה