שארית שתן גדולה בשלפוחית לאחר התרוקנות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/06/2020 | 09:44 | מאת: גיל הזהב

שלום רב, בגילי אני במעקב שנתי שוטף אצל אורולוג. בשל 2-3 השכמות לתת שתן בלילה קיבלתי קסטרל 10מ"ג אשר עשה לי סחרורות ולכן הופסק. גם במשך מספר חודשים שלקחתי את הקסטרל לא ראיתי שזה ממש עזר לי. לאחרונה התלוננתי גם על דחיפות גבוהה לתת שתן ברגע שאני מרגיש צורך להתרוקן. במהלך מתן שתן לא היה וגם אין כרגע היסוס והזרימה תקינה. בבדיקות שארית שתן לאחר התרוקנות נמצאו כ-250 סמ"ק.. 1. האם שאריות כאלה מסוכנות ? 2. נשלחתי לעשות אורופלומטריה מורכבת. האם בדיקת שסתום השתן תלמד משהו על השארית כאשר מנגד הזרימה תקינה לחלוטין ? 3. מה הטיפולים המקובלים לתוצאות הבדיקה הנ"ל (תרופות,כירורגיה) ? 4. האם תכיפות ההשתנה בלילה, והלחץ להתרוקנות מיידית, מקורם בערמונית ? בבדיקת US גודל ערמונית כ-60סמ"ק, PSA 1.65 ובבדיקה רקטלית צויין גודל 2+ לא חשודה. 5. האם יש מקום לשקול הוצאת הערמונית בניתוח סגור כדי להתגבר על הבעיות הנ"ל?

נשמע כמו תלונות רויקניות טיפוסיות אשר לרוב אנו מייחסים להגדלה טבה של הערמונית, ממה שציינת לא רואה סיבה לבצע אורודינמיקה, ניתן לטפל תרופתי או ב- PDE5I או ב- 5ARI באם יהיה כישלון לטיפול תרופתי בהחלט ניתן לשקול ניתוח

מנהלי פורום אורולוגיה