חיידק בשתן ותוצאת PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/05/2020 | 11:28 | מאת: אני

שלום רב, אבי בן 78, למשך יום אחד היה דם בשתן, למחרת זה כבר פחת עד שפסק לגמרי. בתרבית שתן התקבל חיידק והוא נטל אנטיביוטיקה. יש לציין שאין כאבים או צריבה בהטלת שתן. כעת, ביצע בדיקת דם: PSA 10.01 NG/ML PSA FREE 2.98 NG/ML PSA INDEX 0.3 INDEX האם יש מקום לחשש כלשהו...? אציין שהוא סובל מדלקת פרקים כרונית ומטופל בתרופות, ביניהן סטרואידים. תודה מראש!

לא רצוי לבצע בדיקת PSA סביב זיהום בדרכי שתן, רצוי לטפל אנטיביוטית, לבצע תרבית שתן חוזרת ולודא שהיא תקינה. לאחר מספר ימים לאחר וידוא תרבית עקרה יש לחזור על PSA, אם עדיין סביב 10 יש צורך בייעוץ אורולוגי פורמאלי

מנהלי פורום אורולוגיה