שאלות כלליות לגבי התפתחות BPH

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/05/2020 | 12:19 | מאת: אליהו

לד"ר לינדן שלום רב. תודה על תשובותיך לשאלותיי הקודמות ומאוד אשמח אם תוכל גם לענות על השאלות הבאות: אני מטופל כעת בתרופת tamsulosin לBPH אצלי (כיום אני בן 60). בבדיקה האחרונה ביולי 2019 נמצא שהערמוני שלי בנפח 22 סמ', שזה נתון סביר, עם שארית שתן זניחה לאחר התרוקנות, גם כן נתון תקין. לאחרונה, התחלתי להרגיש שמתן השתן שלי קצת יותר מאומץ ממה שהוא היה קודם. הTamsulosin אף גרם לעיתים לירידה מוגזמת בלחץ הדם שלי - אני מטופל בתרופות קבועות עבורו - ולאחר שניסיתי להפסיק ליטול אותו המאמץ במתן שתן הפך ליותר משמעותי. בכוונתי לבקש הפניה לבדיקת US השנתי של כליות ודרכי השתן ברגע שנחזור לשגרה. שאלותיי הן: האם קיים מקרים/ יש אפשרות לגידול משמעותי בנפח הערמוני בתוך שנה אחת (דהיינו גידול של 50% ומעלה)? האם יהיה כדאי לשקול החלפת tamsulosin עם תרופה אחרת שאינה alpha blocker, כמו, למשל, Cialis, על מנת להפחית את הסיכון של ירידה מוגזמת בלחץ דם? האם כבר מבצעים בארץ את הטיפול בBPH באמצעות אדים ( minimally invasive transurethral water vapour therapy)? אני יודע שהשיטה הנפוצה היא עדיין TURP אך אני מעוניין להימנע מלעבור אותו ככל האפשר עקב הסיבוכים ותופעות הלוואי הקשורים עמו. בתודה מראש ובברכה, אליהו

החלפה או הוספה של סיאליס יכול לסייע, לטיפול באדים אין פחות תופעות לוואי אבל הוא מבוצע בארץ, לערמונית קטנה יש סיכון להפוך לסרטנית

16/05/2020 | 13:53 | מאת: אליהו

לד"ר לינדן שלום רב שוב, תודה על תשובתך. שכחתי לציין בשאלה המקורית שלי שכל בדיקות הPSA שלי בשנים האחרונות היו תקינות - 0.58, 0.38 ו0.27 ולכן הנחתי שמדובר בתופעה שפירה ולא סרטנית. האם לאור הנתונים הללו יכול להיות שינוי בתוך שנה - דהיינו שערמוני יהפוך משפיר לסרטני? בתודה מראש אליהו

מנהלי פורום אורולוגיה