בריחת שתן למרות קטטר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/02/2020 | 21:44 | מאת: יעקב

שלום. לאבי היה קטטר סיליקון קבוע בגודל 16 כחודש וחצי. לפני כשבוע לאחר מקלחת החלה בריחה של שתן, החלפתי את שקית השתן והתופעה חלפה. לפני 4 ימים שוב לאחר מקלחת חזרה התופעה ושוב החלפתי שקית אבל הבעיה לא נפתרה ולכן פנינו לטרם שם הוחלף הקטטר בקטטר 16 מגומי, דבר שלא עזר ושוב לאחר כשעה הוחלף הקטר ל 18 גומי גם זה לא עזר ונשלחנו לאורולוג שהחליף בשלישית (תוך 4 שעות) את הקטטר ל18 סיליקון. תוצאה תרבית הצביעה על חידקים אך הרופאים אמרו שאם אין חום אין צורך בטיפול אנטיביוטי. למרות כל זאת עדיין בורח שתן. זה מעיק מאוד על אבי ומביך מאוד. שמנו לו טיטול אבל מכיון הוא עם קטטר השתן בורח,מה ניתן לעשות? תודה מראש

ניתן להוסיף טיפול אנטיכולינרגי שמפחית את בריחת השתן סביב הקטטר

27/02/2020 | 23:22 | מאת: יעקב

תודה אבל מה זה אומר? טיפול תרופתי?

מנהלי פורום אורולוגיה