קושי התרוקונות הידרונפרוזיס

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

18/02/2020 | 09:06 | מאת: דווד

לרופא שלום אמא בת 80 עם צניחת מעיים רקטלית של 11 ס"מ במהלך החודש האחרון קושי במתן שתן ,בבדיקת רופאת נשים ללא ממצא ברחם ללא צניחת רחם, בבדיקת אולטרה סאונד לאחר 4 כוסות ,כליות במבנה ובגודל תקין ללא אבנים , בכליה שמאלית הודגם הידרונפרוזיס מינימאלי , , שלפוחית לפני ריקון 120 סמ"ק , דפנות חלקות , שארית לאחר התרוקנות 120 ס"מ לא הצליחה להתרוקן. השאלה האם יתכן קשר בין הקושי במתן שתן לצניחת המעיים ? מה זה הידרונפרוזיס מינמאלי האם זה משהוא מדאיג?

18/02/2020 | 21:54 | מאת: דווד

לתוספת מידע , בדרך מוזרה בלילה כשהיא כמה כמה פעמים מהשינה היא ממהרת לשירותים והשתן אז זורם כרגיל , ואילו במהלך היום רוב הפעמים היא מרגישה קשיים גדולים בהטלת שטן

יש קשר הדוק בין אנטרוצל וקושי בהתרקנות

מנהלי פורום אורולוגיה