קשיי החלמה לאחר ניתוח לייזר להקטנת פרוסטטה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/11/2019 | 20:21 | מאת: שמואל

שלום רב, עברתי ניתוח לייזר להקטנת הפרוסטטה לפני חודש. בן 66 בריא בדר"כ. לאחר הניתוח דיומום בעת מתן שתן, קרישים קטניםצריבה, דחיפות במתן שתן. שלשום לא הצלחתי לתת שתן ובמקום יצא דם סמיך, היו דחפים ולחץ, כמעט בלתי נסבל. נסעתי למיון, שם לאחר מאמצים הצליחו לשחרר קריש.מאז אני בביה"ח, עם קטטר ושטיפה בלתי פוסקת, אם זה נפסק מיד מופיע לחץ ושוטפים החוצה את הקרישים הבלתי פוסקים. חושבים אולי שוב לנתח ולתקן. שאלתי: מה יכול לגרום לסיבוך הזה? איך אפשר למנוע זאת בעתיד? האם כדאי לעבור ניתוח לתיקון או לעבור כריתה מלאה של הפרוסטטה לאור המצב שפוגע כעת קשות באיכות חיי? תודה רבה על תשובתכם, שמוליק

דימום מאוחר, מספר שבועות לאחר הניתוח, מאד נפוץ. לעיתים נןבע מעליה בלחץ הבטני פעמים רבות דורש ניתוחון לפינוי קרישי הדם

מנהלי פורום אורולוגיה