הרחבה בינונית של אגן הכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/09/2019 | 14:56 | מאת: יוליה

לפני כ1.8 ילדתי את בני הבכור, לאחר כ3 חודשים אפיזודה ראשונה של דלקת בדרכי השתן (מ0 ל100, בבוקר צריבה בדרכי שתן ושעתיים לאחר מכן שתן דמי עם קרישי דם) הרופאה הפנתה אותי למיון שם נבדקה שארית שתן עי האחות שנעה בערכים משתנים הכי גבוה היה לדעתי 120 לאחר מתן שתן. האורולוג אמר שיכול להיות שיש פגיעה במתן שתן בעקבות הלידה. לאחר מס חודשים נבדקה במקרה שארית שתן בבדיקת אוחטרסאונד-30. כחצי שנה לאחר האפיזודה הראשונה שוב דלקת דומה בדרכי שתן. שחלפה עם מתן אנטיביוטיקה. כשנה וחודש לאחר הלידה נכנסתי שוב להריון, כיום שבוע 31. בהריון הנוכחי 2 תרביות חיוביות לgbs בשתן עם שתן כללית תקין וללא סימפטומים, טופלתי במוקסיפן עם תרביות שליליות לאחר מכן. לפני חודש אולטרסאונד בטן בגלל כאב בצלעות-הרחבה בינונית של אגן כליה ימין. הייתי אצל אורולוג ולטענתו הרחבה יכולה להיות בגלל ההריון ואין לי סיבה לדאוג.. (לציין שעשיתי בעבר אולטרסאונד בטן ללא ממצאים בכליות/הרחבות וכו)

יש הידרונפרוזיס של ההריון, לרוב לא מסוכן. רצוי לאחר הלידה לחזור על US כעבור מספר שבככועות

מנהלי פורום אורולוגיה