הכוונה בעקבות בדיקת MRI ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/04/2019 | 17:19 | מאת: מיכה

שלום, אני חדש בתחום ואודה להכוונה. בן 63. להלן ממצאי בדיקת MRI שלי. האם אני צריך ללכת לביופסיה ? מאיזה סוג ? ומהן תופעות הלוואי של בדיקה כזו ? האם יש בדיקה לא פולשנית שמתאימה לסוג הממצאים שלי ? בתודה מראש להכוונה מפורטת וחג שמח להלן ממצאי בדיקת MRI של הערמונית בוצעו סריקות המכוונות לערמונית בערכי T1W ,לפני ולאחר הזרקה דינאמית של גדוליניום, בערכי T2W כולל ערכי DWI סיבת הפניה: ידוע על עליה בערכי PSA .ו-CSI .הסריקות בוצעו במישורים קורונלי, אקסיאלי וסגיטלי. לצורך המשך בירור הופנה לביצוע בדיקת MRI. ממצאים: הערמונית מודגמת בגודל כ- 8.4*4*8.4 ס"מ. נפח משוער של הערמונית 47CC = מוגדלת מתבלטת לתוך שלפוחית השתן. אזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופיים. בגובה הבסיס מימין פוסטריורי מודגם מוקד 7.0 ס"מ בעל דיפוזיה רסטרקטיבית באזור פרפרלי. לאחר הזרקת חומר ניגוד לתוך הווריד הממצא מתאדר, חשוד PIRADS 4. ממצא קטן נוסף בגובה GLAND MID פוסטריורי משמאל בגודל 6.0 ס"מ עם דיפוזיה רסטרקטיבית קלה והאדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד לתוך הווריד. .3 PIRADS הקפסולה נראית שמורה. שלפוחיות הזרע במילוי חלקי. שלפוחית השתן בקיבולת חלקית, דופנותיה טרבקולריים. בלוטות קטנות לאורך כלי הדם האליאקליים דו"צ. בקעים מפשעתיים דו"צ, בולט יותר מימין, מכילים שומן. מבנה גרמי שמור. סיכום: מוקד חשוד באזור פרפרלי בגובה הבסיס מימין. .4 PIRADS במידה ומתוכננת ביופסיה ניתן לכוון לאזור זה. שאר הממצאים כמפורט

זקוק לביופסיה של הערמונית, רצוי עם היתוך ל- MRI (ביופסית היתוך) תופעות לוואי מאד תלוי בגישה של הביופסיה

מנהלי פורום אורולוגיה