דם בזרע ובדיקות שצריך לעשות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

31/01/2019 | 02:20 | מאת: מיכה

בן 48, לפני כשלושה שבועות היה די הרבה דם בזרע, מאז היו מספר פעמים של דם חום ובפעם האחרונה דם אדום או ורוד בכמות נמוכה יחסית לפעם הראשונה. בדיקות דם תקינות, שתן תקין, psa 1.24. הייתי בבדיקת אורולוג, מישש את האשכים , בדק את הערמונית, לא מצא כלום. עדיין יש דם, האם ישנם עוד בירורים שחשוב לעשות על מנת לשלול דברים מסוכנים? דבר שני, די כאבה לי בדיקת האשכים בסוף וכואב גם אחרי, הבדיקה היתה יחסית אגרסיבית, זה תקין שכואב אחרי הבדיקה? תודה.

לרוב דם בזרע אינו מעיד על בעיה חמורה, אם הבעיה חוזרת על עצמה לאחר שנעלמת ניתן לשקול MRI

מנהלי פורום אורולוגיה