זרימת שתן וערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/12/2018 | 16:35 | מאת: דרור

בן 47 עם יתר לחץ דם בעיות בזרימת שתן .. קושי בהתרוקנות, טפטופים וכו.. אורופלומטריה מקס 14.5 סהכ 490 מל ממוצע 3.8 מל 4 אינטרוולים אולטרסאונד ערמונית 28 סמק )בדיקה לפני 4 שנים ערמונית 32) שארית שתן 45 סמק אורולוג רשם טומסלין 0.4 1. מאחר והערמונית לא ממש מוגדלת האם צריך טיפול לערמונית? 2. האם אפשר לקחת טומסלין ביחד עם נורמיטן ? האם זה לא עלול להצניח את לחץ הדם? 3. מה ההסתברות ל"שפיכה אחורית"?

ממליץ לשקול ציסטוסקופיה או ציסטוגרפיה לפני טיפול תרופתי. סיכון משמעותי לשפיכה אחורית

מנהלי פורום אורולוגיה