בקשת הסבר לתופעה לא מובנת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/12/2018 | 03:29 | מאת: רפי

שלום. אני נושא קטטר מזה כ-8 חדשים. התופעה שחוזרת על עצמה אצלי היא שלמרות הקטטר (שמרוקן את השלפוחית באורח רציף), זמן מה אחרי האוכל/שתיה או עם התקרבות גוש צואה לאזור החלחולת (גוש לא בהכרח גדול), מתעורר צורך דחוף בהטלת שתן. במקרה כזה, כשאני מגיב לצורך, ומבצע פעולה של השתנה יוצא מהשופכה שתן בכמות של עד 4-5 סמ"ק מחוץ לקטטר. מדובר בהפרשה סמיכה במרקם שמנוני דבר שקורה במהלך השינה גם ללא תחושת הצורך שתוארה לעיל. ושאלתי: מדוע מתרחשת תופעה שכזו למרות התרוקנות סדירה, והאם הדבר מהווה אינדיקציה לבעיה שמעבר לזו שבגינה הקטטר (עצירת שתן מחמת ערמונית מוגדלת)? תודה מראש על תשובה עניינית רפי

לא, תופעה שכיחה בנוכחות קטטר

18/12/2018 | 12:16 | מאת: רפי

סליחה אבל לא קיבלתי תשובה לחלקה הראשון של השאלה והוא הסיבה לתופעה שעל פניה נראית לי תמוהה. אעריך מאד התייחסות גם לחלק זה של שאלתי. תודה

מנהלי פורום אורולוגיה