הסבר לבדיקות לאור קושי בהשגת הריון

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/11/2018 | 19:11 | מאת: אפי

לאחר בדיקת זרע שממצאיה הם: ריכוז- 8.6 (נורמה- 15), תנועה- %13 (נורמה 40%), סוגי תנועה- 3% פרוגרסיבי, 10% מקומי, 87% ללא תנועה., ללא אגלוטינציה. בדיקת מבנה לפי WHO תאים תקינים- 1%, פתולוגית ראש- 89%, פתולוגית זנב- 10% ובדיקת US אשכים: משמאל אשך בגודל ומבנה תקינים . ראש האפידידימיס לא מוגדל, ללא ממצא פוקלי . שק האשכים – הודגמו כלי דם מסולסלים בקוטר עד 26.0 מ"מ. בסריקת דופלר הודגם היפוך זרימת דם . לקורלציה קלינית. מימין ראש האפידידימיס ואשך בגודל ומבנה תקינים. שק האשכים ללא ממצא . בסריקת דופלר אין לראות כלי דם פתולוגיים. האם הממצאים של הUS מסבירים את הבעיה שהציגה הבדיקת זרע? יש פתרון? מה הסיכויים להרות לאור ממצאים אלו?

בנוכחות קושי להיכנס להריון, בדיקת זרע שמעידה על OTA וממצא דימותי שמעיד על וריקוצל מומלץ לנתח את הוריקוצל

מנהלי פורום אורולוגיה