בדיקת 4KSCORE - האם יעילה?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/11/2018 | 00:40 | מאת: יוגב

שלום רב במשך שנים רמת הPSA שלי גבוהה מאד.ב-2006 היתה 10.8 . כיום היא נעה מעלה ומטה בין 16 ל- 20 [ב-7.2018 היתה 16.5]. בתקופה זו עשיתי 3 ביופסיות ו-גם MRI . אני נבדק מדי חצי שנה. הסיכום עד כה הוא - ערמונית מוגדלת שפירה. הוצעה לי בדיקה הקרויה 4KSCORE. אני חושש מבדיקה זו מכיוון שהבנתי שיש בבדיקה 2 מרכיבים שכבר נבדקו אצלי [PSA ו- PSA חופשי (18%)] והם ממילא גבוהים ולמרות זאת לא הראו הביופסיות והבדיקות הידניות קיום ודאי של סרטן (לפחות לא אלים). שאלתי: האם הבדיקה אכן חדשנית ויש בה כדי לקבוע ממאירות ומידת אלימות הסרטן? בתודה, יוגב

בדיקהלא מאד חדשנית וספק אם יעילה בערכי PSA מוגברים כשלך ניתן לחזור על MRI או לשקול PET PSMA

מנהלי פורום אורולוגיה