שתי ציסטות כליה ימנית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/09/2018 | 17:11 | מאת: חגית

שלום וברכה. מצאו 2 ציסטות בct אחת 5 ס"מ ללא האדרה. השנייה 9 מ"מ עם האדרה קלה לפני הזרקת חומר ניגוד צפיפות 3 hu ואחרי הזרקת חומר ניגוד צפיפות 20 hu . מה זה אומר? חלילה שזה ממאיר? אני מרגישה מצויין וקריאתנין 0.51 פשוט גילו את הצסטות, במסגרת ברור לקיצור קיבה חוזר.

יש לבדוק את הממצאים בזהירות ציסטה עם מרכיב מתאדר לפעמים דורשת טיפול

02/10/2018 | 15:45 | מאת: חגית

תודה רבה פרופסור אריה לינדנר. מה הכוונה לפעמים דורשת טיפול? הבנתי ששציסטה אין לה האדרה. אז הגוש של 9 מ"מ שהייתה האדרה קלה 3 לפני יוד ו 20 אחרי יוד. איך יודעים בוודאות אם הוא שפיר? או ברגע שיש האדרה אפילו קלה זה לא שפיר ? ויש להוציא?

מנהלי פורום אורולוגיה