וריקוצלה- שאלה דחטפה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/08/2018 | 14:30 | מאת: מירב

שלום. לבעלי בן 35. הייתה מעט נפיחות באשך שמאל. לפי בקשת אורולג עשינו אולטרסאונד. התוצאות הן : אשך ימין - נפח 13 סמק. בגודל ומרקם תקין. ראש האפידידימוס תקין ללא נוזל מסביב לאשך. הודגמה הרחבת ורידם בזמן ולסלבה 0.22 ס"מ ללא היפוך בזרימת דם. באשך שמאל - נפח 13 סמק. אדפדידימיס תקין. ללא נוזל סביב האשך. הודגמה הרחבת ורידים ברוחב 0.28 ס"מ עם היפוך בזרימת דם -וריקוצל. חזרנו לאורולג.מציין כי אין טעם בבדיקת זרע בגלל שיש לנו כבר ילד אחד ומציין כי הורידים לא יתרחבו עם הזמן. הבן בן שנתיים וחצי ברוך השם. מציין כי הוריקוצל מאד קל . אני מאד לא רגועה.אשמח לחוות דעת..

15/08/2018 | 11:11 | מאת: מירב

המשך- חשוב לציין כי הרופא חשד שזה ציסטה כי בבדיקה גופנית לא היה נראה וריקוצל. האם תהיה בעיית פוריות?

וריקוצל אינו מסוכן כלל ואין סיבה לדאגה. אם אתם חוששים מבעית פוריות ניתן לבצע ספירת זרע

מנהלי פורום אורולוגיה