בדיקת ציסטוגרפיה- דחוף!!!

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/07/2018 | 20:01 | מאת: אביטל

בת 35 סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן. אין חודש ללא דלקת. נוטלת טיפול מונע בצפורל כיוון שמאקרודנטין עשה פגיעה באנזימי כבד. רוב הדלקות שלי הן אי קולי וקלבסיאלה פניאומוניה ורובן עמידות לטיפול כך שלאחרונה אני מקבלת אנטיביטוטיקה לוריד. לפני 3 שנים בבדיקת ציסטוגרפיה נצפה רפלוקס בדרגה קלה שככל הנראה היה צמוד לדלקת. שנה שעברה עשו לי בדיקה חוזרת ושם נכתב כי הבדיקה תקינה. כשהייתי לפני שבועיים אצל האורולוג אמרתי לו שנראה לי שעשו לי את הבדיקה לא טוב כי מילאו לי את השלפוחית רק ב 80 CC של חומר ניגוד כך שלא הרגשתי כלל צורך להתרוקן וכשביקשו ממני להשתין לא הצלחתי כלל אפילו שחיכו 20 דקות. לעומת זאת בבדיקה שלפני 3 שנים הזליפו לי לשלפוחית כמעט 400 CC ושם הרגשתי צורך עז להתרוקן ולשתף פעולה ובאמת כשביקשו ממני להשתין באמצע הבדיקה הצלחתי להשתין. האורולוג הפנה אותי לבדיקה חוזרת ביום ראשון הקרוב והדגיש בהפנייה כי יש להקפיד על מילוי גדוש של השלפוחית שאלתי היא: מהי הכמות המינימלית שיש להזרים לשלפוחית על מנת להרגיש תחושת מלאות וצורך בהשתנה? מהי הכמות המקובלת שבד"כ מזליפים לשלפוחית על מנת שהבדיקה תוכל לצאת טוב ולהדגים גם את שלב ההשתנה?

עד שמרגישים שחייבים להתרוקן, עם זאת חייב לציין שלבצע את הבדיקה שלוש פעמים נראה לי מעט מוגזם

מנהלי פורום אורולוגיה