כריתת גידול בחלק החיצוני של הכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/04/2018 | 16:43 | מאת: כהן

התגלה ב-MRI גידול בגודל 1 ס"מ עם חשד לממאירות בכליה -אר.סי.סי . מכיוון שאני צעיר בן 41 הומלץ על ניתוח למרות שרופא בכיר אחד טען שתאורטית אפשר להסתפק במעקב . האם יש סיכון בלקיחת ביופסיה ? האם ניתן לזהות את הגידול הזעיר במהלך הניתוח ? האם ניתן לכרות ביעילות את הגידול בשלמותו שהינו קטן יחסית מבלי שתהיה זליגה של הגידול ללימפה? המנתח דורש שאחתום על זה שיש סיכון לכריתה מלאה של הכליה וזה מאוד מדאיג אותי . האם ניתוח רובוטי יעל יותר מלפרוסקופי בניתוח כזה ? האם יש יתרון לבית חולים פרטי על ציבורי בניתוח כזה ? משך אשפוז משוער ? בברכה

מאופי השאלות אני מבין את הלחץ בו אתה נתון, בהינתן שאתה מודאג עצתי הטובה ביותר עבורך למצוא רופא שאתה סומך עליו. ניתן לבצע ביופסיה ובהינתן הגודל הקטן של הממצא יש סיכוי של 20-30% שלא מדובר בממצא ממאיר. בגדלים מתחת ל- 2.5 ס"מ כמט ואין דיווח על גרורות

מנהלי פורום אורולוגיה