הסרה חלקית של הבלוטה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/02/2018 | 15:12 | מאת: איתן

שלום לרופאים. אני בן 63, ערמונית מוגדלת, קשיים במתן שתן לכן לוקח קסטרל 10 עם הקלה חלקית. PSA 5 , משתין פעמיים בלילה וכ10 פעמים במהלך היום עם דחיפות גדולה. בריא. יש לי כמה שאלות ואני מבקש לענות על כל אחת בנפרד, אם אפשר 1. האם בכריתה חלקית ניתן להשאיר חלק מרקמת הערמונית ורק להרחיב מעט את מעבר השתן כדי להשאיר ערמונית פעילה עם חלק מנוזל הזרע 2 האם בהסרה חלקית כזו, כשמשאירים חלק מהרקמה, תהייה פליטת זרע או שהזרע בכל מקרה יזרום לשלפוחית? 3. האם ביצוע TUIP יביא את התוצאה הרצויה או שבכל מקרה לא תהיה שפיכה? זה מציק לי מכיוון שבזמן קיום יחסי מין או אוננות, אני נהנה יותר ככל שכמות השפיכה גדולה יותר ולא רק מהאורגזמה. תודה

כהקדמה - ערכי PSA שלך מוגברים ומחייבים מחשבה 1. ניתן לבצע כריתה חלקית 2. יש סיכון שגם עם כריתה חלקית תהיה שפיכה רטרוגרדית 3. TUIP אינו ניתוח מאד מקובל שכן חוזרים מהר ואתה אדם צעיר

מנהלי פורום אורולוגיה