שאלה בקשר לערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/05/2017 | 04:01 | מאת: בן 53

שלום. אני בן 53 וב CT בטן שעשיתי מסיבה אחרת נתגלתה ערמונית מוגדלת עם לחץ על רצפת השלפוחית. באולטרסאונד - ערמונית מוגדלת כ 45 מ"ל. אציין שאני לא סובל מתסמינים בשלב זה וה PSA תקין (אחרון - 0.85). שאלתי היא האם יש צורך או טעם לעשות משהו בקשר לזה כדי למנוע המשך גדילה של הערמונית למרות שאין כרגע תסמינים, ע"י תרופות או תכשירים צמחיים כגון ה SAW PALMETTO ואחרים. תודה.

גודל הערמונית אינו קובע את רמת התסמינים, בהעדר תסמינים אורינריים אין שום צורך בטיפול. לגבי SAW PALMETO אין מחקרים שהשוו את התכשיר לאינבו או לתכשיר פעיל אחר ומוכח ולכן איני ממליץ כטיפול להגדלה טבה של הערמונית

מנהלי פורום אורולוגיה