הכנסת נפרוסטום לכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/04/2017 | 19:34 | מאת: סבטלנה

שלום, אמי חולה בסרטן שחלות בפעם שנייה. בפברואר 2017 היא עשתה פט סיטי. ״מודגמת יצירת גוש בגובה הקומון איליאק והתפצלות משמאל. גודלו כ- 3.5 ס״מ. גוש זה לוכד בתוכו את השופכן השמאלי. מודגם הידרו אורטרו נפרוזיס משמאל. טחול, לבלב ואדרנלים תקינים. הכליה הימנית במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס״. הרופאים רוצים להכניס נפרוסטום לכליה השמאלית. עד כמה זה חיוני, לפי תוצאות הפט סיטי ? הבנתי שאם קיימת חסימה של השופכן, אז יש בעיה עם מעבר השתן מהכליה לשלפוחית השתן. אבל, אין לה עם בעיה עם מתן שתן. רק שהשתן יוצא בכמות גדולה ובזרם חזק. היא שותה הרבה מים. בגלל זה רציתי להבין, האם אפשר להימנע מההליך הזה ? כיצד בפועל זה משפיע על איכות החיים ? זה אמור להישאר בפנים לתקופה לא מוגבלת ? קראתי שיש שקית שתן חיצונית, איך מטפלים בזה ? אשמח לקבל מענה והבהרה לשאלותיי . תודה רבה

08/04/2017 | 19:57 | מאת: סבטלנה

בהמשך לשאלתי, רציתי להוסיף שאמי בת 59. לאחרונה הופיעו אצלה כאבים בבטן תחתונה וגב תחתון. זה מהחסימה של הכליה ? לא עדיף להסיר את הגוש, במקרה כזה במקום הכנסת נפרוסטום ? תודה תודה

ע"פ הבדיקה יש חשד משמעותי שהתהליך חוסם את הכליה, הדבר עלול להוביל להרס הכליה אם לא יטופל כהלהכה. ניקוז הכליה ע"י נפרוסטום או ניקוז פנימי עשויים להציל את הכליה. גם עם כליה אחת מייצרים שתן ולכן לא ניתן להעזר בכמות או זרם השתן לקבוע אם כליה אחת חסומה.

08/04/2017 | 21:30 | מאת: סבטלנה

תודה על המענה. איך בפועל מתפקדים עם נפרוסטום ? היא צריכה להיות עם זה גם בבית ? לא עדיף להסיר את הגוש שחוסם ? תודה רבה

מנהלי פורום אורולוגיה