חוות דעת לגבי תוצאות של psa ו free psa

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/03/2017 | 18:35 | מאת: משה

שלום רב! אני בן 57 בריא בדרך כלל ,לא לוקח תרופות באופן קבוע.מידי שנה מבצע בדיקות כלליות דם ושתן כולל psa מגיל 50.ערכי ה psa עד לדצמבר 2015 היו סביב 0.75. בדצמבר 2016 הערך עלה ל 1.08 והיות שהייתי לאחר כ30 שעות מפעילות מינית לכן ביקשתי לבצע שוב בדיקת psa לאחר שבוע והתוצאה היתה 1.11. פניתי מיידית לאורולוג שלי .הוא בדק אותי רקטאלית וערמונית נמושה תקינה. הרופא הציע לי להמתין 3 חודשים ואז לבצע psa ו free psa. ביצעתי והתוצאה psa 1.39 והיחס הוא 16.98% .הרופא מציע להמתין עוד כ 3 חודשים ולא לבצע כרגע ביופסיה. מה דעתך.תודה

23/03/2017 | 06:08 | מאת: משה

בהמשך לשאלתי, אני נמצא במעקב אורולוגי מזה כ 20 שנה עקב אבן ענקית שהיתה בכיליה שמאלית ועברתי אז ניתוח pcnl ולאחר כשנתיים שוב ריסוק חוץ גופי של אבן בגודל של 0.5 ס"מ. לפני כשנתיים בהטלת שתן שהיתה לאחר פעילות מינית היה נראה לי גוון ורדרד של השתן ואז עברתי ציסטוסקופיה ובדיקת שתן לציטולוגיה שהיו תקינים.בשתן כללית אין סימני דם. us מחודש 12/16 כליות ודרכי שתן תקין . כיס שתן לפני התרוקנות מכיל 337 סמ"ק ולאחר התרוקנות 9 סמ"ק. ערמונית 24 גרם.את בדיקת ה free psa ביצעתי השבוע.תודה וסליחה על ההטרדה.

PSA הוא כלי מאד גס ולא מדויק, PSA חופשי משמש רק בערכי PSA מעל 4 ומתחת לעשר. עצתי להרגע, לא לבצע בדיקת PSA כשנה ולראות ערכים רק עוד שנה

מנהלי פורום אורולוגיה