mri ערמונית לאחר בדיקות דם

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/03/2017 | 06:47 | מאת: משה

גיל 70, בד"כ בריא זוהי תשובת ה MRI: הערמונית מוגדלת, ממדיו 3.6*4.3*5.4 ס"מ במרכז הערמונית שינויים של BPH רוב ה ZONE LAREHPIREP האינפריורי משמאל באפקס השמאלי קיים מוקד היפודנסיקטן כ- 4 מ"מ, מוקד זה מדגים רסטריקציה בדיפוזה ועקב כך חשוב לממצא מוקדי שאתי. אין עדות לפלישה חוץ קפסולרית. אין עדות לבלוטות מוגדלות ואין עדות לממצא מוקדי במבנה הגרמי. שלפוחית השתן והרקטום בטווח התקין. שלפוחיות הזרע תקינות. התרשמות: ממצא מוקדי קטן עם רסטריקה בדיפוזיה ב ZONE LAREHPIREP של האפקס השמאלי כמתואר. אודה על הסבר לתשובה זו. תודה משה

ע"פ הפענוח קיים חשד לממצא שעלול להיות סרטני, אי לכך מומלץ ביופסיה של הערמונית, רצוי בשיטת היתוך (FUSION BIOPSY)

מנהלי פורום אורולוגיה