חסימה בשופכן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/04/2015 | 21:58 | מאת: שירה

שלום אבי בן 80 ססובל מכאבים בגב התחתון בצד ימין. הינו סכרתי עם ירידה בתפקודי הכליה שחלה בשנה האחרונה. ביצע אולטראסאונד בכליה וסיטי אבנים בכליות ובפענוח לא נמצאו אבנים אך נראה שיש משהו בשופכן שגורם לחסימה. כנראה חשד לגידול. שאלתי היא מה עוד יכול לגרום לחסימה בשופכן חוץ מגידול ואבן? כמו כן איזו בדיקה ניתן לעשות לו על מנת לדעת בוודאות כי הבנתי שהחומר שמזריקים בסי טי הוא בעייתי כאשר הכליה לא במיטבה... האם בדיקת MRI יכולה לעזור? או בדיקת ct-pet ? תודה מראש!

08/04/2015 | 11:50 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

בדיקת MRI או הסתכלות ישירה עם סיב אופטי

10/04/2015 | 19:31 | מאת: שירה

שלום אבי בן 80 לאחר בדיקות שעשו לו התגלה גידול בשלפוחית השתן ובנוסף יש ממצא למשהו בשופכן אבל מכיון שהוא סכרתי אז בינתיים עשו לו ציסקופיה . כרגע מחכים לעשות לו מיפוי ולראות את מצב הכליה ואז להחליט אם היא לא מתפקדת אז לא משנה סוג הגידול ואולי יוציאו את כל הכליה ואם היא מתפקדת שאלתי איך מוודאים לגבי סוג הגידול כי סיטי עם חומר נוגדני הוא לא יכול לעשות בגלל החומר שפוגע בכליה. האם הצו סקופיה שעשו לו זה מספיק? מבחינת וודאות? ואיך מטפלים בגידול בשופכן? האם אפשר בשאיבה?

מנהלי פורום אורולוגיה