ניתוח שרוול או מיני מעקף

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

16/02/2016 | 10:15 | מאת: Meital

שלום, שמיי מיטל בת 33 אני מיועדת לניתוח בעוד שבועיים ועדיין מתלבטת בין שרוול לבין מיני מעקף. מאחר ולאחר שקראתי את המאמרים בנושא מצד אחד אני רואה שיש הרבה יתרונות למיני מעקף ושזה ניתוח פורץ דרך אך מצד שני איני מכירה כלל אנשים שביצעו ניתוח מני מעקף והבנתי שאצטרך לשתות ויטמנים לכל החיים מאחר ואין ספיגה כלל בקיבה. ראשית האם זה נכון? האם בניתוח שרוול לא צריכים לקחת ויטמינים לכל החיים? בנוסף לכך הדיאטנית בוועדה אמרה שיש לקחת בחשבון שבמיני מעקף מאחר וצריכים ליטול ויטממינים לכל החיים זה יכול להיות בתימחור של 600 ש"ח בחודש עבור ויטמינים בלבד- מה הכוונה אילו ויטמיינים אמורים ליטול לכל החיים? (יש לציין כי כרגע אני כבר במחסור בויטמין B12 ויטמין D. ושאלה נוספת לאחר בדיקה של קיבה ותריסריון לאחר מתן בריום התשובה היתה נצפה רפלוקס כמות קטנה של חומר הניגוד מהקיבה לוושט האם עדיין לאחר תשובה כזאת עדיף לעשות מיני מעקף? אודה לתשובתכם בנושא בהקדם האפשרי בכדי שאוכל לגבש דיעה בנושא. תודה מראש מיטל

לקבל הסברים אלה ,עלייך לשבת עם המנתח שלך ,והדיינית הקלינית שמבינה בניתוחי השמנה,ולקבל הסברים, מה יתרונות ומה חסרונות של כל ניתוח. אין ניתוח אידיאילי!!! בהצלחה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים